26
Jan

Zonnelied start met bouw van unieke zorgcampus

 

Op de site van Zonnelied in Eizeringen is de bouw gestart van een gloednieuwe zorgcampus. Het nieuwe gebouw, waar mensen met een complexe beperking terecht kunnen, moet aan de stijgende nood van plaatsen voldoen.

Zonnelied is een van de grootste zorgaanbieders in het Pajottenland. Met vestigingen in Eizeringen, Brussel, Gooik, Opwijk, Roosdaal en Tollembeek biedt Zonnelied verschillende vormen van ondersteuning aan mensen met een beperking. De campus in Eizeringen zal gevoelig uitbreiden met een nieuw gebouw. Prijskaartje: 5 miljoen euro. “De nieuwe campus biedt plaats aan 38 mensen. In onze regio is er een nijpend plaatstekort”, zegt directrice Katleen Evenepoel. “Deze investering is een eerste stap, maar we bekijken ook of we in de toekomst kunnen uitbreiden in Brussel en Merchtem. Daarnaast hebben we een villa gekocht, op een steenworp van onze campus in Eizeringen. Daar zullen we een tiental mensen onderbrengen.”

In de nieuwbouw zullen personen met een meervoudige beperking permanent verblijven. “We proberen ook de buurtbewoners bij het project te betrekken”, aldus Evenepoel. “Er zijn plannen om een kleine doorgang te maken van de straat naar onze boomgaard. In de zomer kan iedereen dan genieten van dit stukje natuur.” De nieuwbouw moet tegen het einde van 2020 klaar zijn. Vlabzorginvest, een fonds van de Vlaamse overheid om zorgprojecten te ondersteunen, subsidieert de bouw met een geldsom van 200.000 euro. Daarmee zal Zonnelied tilliften en speciale baden aankopen.

Michel Elinxx voor HEt Laatste Nieuws

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

Saturday, 23 February 2019
Sunday, 12 May 2019
Sunday, 26 May 2019