09
Mar

Kestergat krijgt veiliger kruispunt

 

Het Agentschap voor Wegen en Verkeer (AWV) wil werk maken van een veiliger kruispunt tussen de Ninoofsesteenweg en de Kestersesteenweg ter hoogte van het Kestergat in Pepingen.

Onder meer moet het veiliger worden om hier als voetganger of fietser over te steken. Voor automobilisten moet het veiliger worden om hier in te slaan.

“Recent heeft het AWV aan het Kestergat verkeerstellingen uitgevoerd. Binnenkort wordt het kruispunt ook in detail opgemeten”, vertelde minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) als antwoord op een vraag van de Gooikse burgemeester en parlementslid Michel Doomst (CD&V). “Als alle gegevens voorhanden zijn, zal het AWV concrete voorstellen uitwerken om de veiligheid van het kruispunt aan het Kestergat te verbeteren. Deze voorstellen moeten tegen deze zomer besproken kunnen worden op de Provinciale Commissie Verkeersveiligheid waarbij ook de betrokken gemeenten en de politie van de zone Pajottenland betrokken zullen worden.”

Minister Ben Weyts deelde ook mee dat alle herstellingswerken op de Ninoofsesteenweg in het centrum van Pepingen achter de rug zijn. Omdat de aannemer bij de heraanleg van de steenweg een fout maakte, werden ook alle kosten gedragen door de aannemer. Ondertussen wordt ook gedacht aan de heraanleg van de Ninoofsesteenweg tussen Pepingen en Leerbeek en tussen Pepingen en Halle. Nog dit jaar zou er hierover een studie kunnen starten. De betrokken gemeenten zullen bij deze studie betrokken worden. (idh)

 

HET NIEUWSBLAD - Ingrid Depraetere

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

Saturday, 23 February 2019
Sunday, 12 May 2019
Sunday, 26 May 2019