09
mei

Bpost wil snoeien openingsuren Pajotse postkantoren

 

De kans bestaat dat Bpost na de zomer flink gaat snoeien in acht postkantoren in het Pajottenland. In Gooik, Galmaarden en Pepingen bijvoorbeeld zullen de kantoren vier tot vijf extra halve dagen gesloten blijven. Dat staat te lezen in een hervormingsplan dat de socialistische overheidsvakbond kon inkijken.

Om te besparen wil Bpost de openingsuren aanpassen aan het aantal bezoekers. Dus kantoren met weinig bezoekers zullen in de toekomst minder vaak open zijn. Vooral de kantoren in de kleinere dorpen zullen daar wellicht het slachtoffer van worden. Uit het hervormingsplan dat de socialistische overheidsvakbond kon inkijken blijkt dat Gooik en Galmaarden vijf halve dagen zullen moeten inleveren, Pepingen 5 halve dagen. Herne, Lennik en Roosdaal zullen drie halve dagen sluiten. Het kantoor van Affligem zal volgens het plan 2 halve dagen minder open zijn. In Beersel gaat het maar om een halve dag. Aan de openingstijden van de andere kantoren in het Pajottenland en de Zennevallei wordt niet geraakt.

De burgemeesters in het Pajottenland begrijpen dat Bpost wil rationaliseren maar pikken het niet dat opnieuw de kleine gemeenten hiervan het slachtoffer zijn. Ook de vakbonden zijn niet te spreken over het voorstel. De werknemers die de kantoren bemannen zullen in de toekomst immers tewerkgesteld worden in verschillende kantoren om nog fulltime actief te kunnen blijven.

Bpost zelf zegt dat er nog niets beslist werd en dat er over de kwestie eerst overlegd zal worden met de betrokken gemeentebesturen. 

RINGTV - 9 mei

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Eetfestijn CD&V Gooik
Edele Brabant
4-5-6-7 mei 2018

Agenda

zaterdag, 26 mei 2018
zondag, 27 mei 2018
zondag, 10 juni 2018