27
jan

BUURDERIJ in Pepingen

 

Vanaf 2 maart kan je elke   vrijdag tussen 16u30 en 18u30 terecht op de Buurderij bij fruitbedrijf   D’Haemer in Pepingen voor lekker verse Pajotse producten en een praatje met   hun producenten. 
  
Over heel Vlaanderen zijn er intussen 50 Buurderijen… goed voor een netwerk van   300 boeren. Cruciaal binnen de werking van een Buurderij is  de verantwoordelijke. Tom D’Haemer

verzamelde in eerste instantie 6 lokale producenten rond   hem die elke week zorgen voor je dagelijkse producten.  De bedrijven die momenteel in de Buurderij   vanpepingen meewerken zijn:  fruit en fruitsap van fruitbedrijf D’Haemer   uit Pepingen,  brood en gebak van bakkerij   Schoukens uit Gooik,  groenten van Antoon   Wouters uit Lennik, hoevevlees van Cleyn Hof Ten Bautebrugge uit Pepingen, hoevezuivel   van Hof te Mols uit Pepingen en wijn van  wijndomeinen Woestijn uit Gooik en   Dappersveld uit Elingen. Afhankelijk van de wensen van de klanten kan het   aanbod in de toekomst uitgebreid worden.
  

Proevertjesmarkt

Iedereen die graag de   lokale landbouwers ondersteunt en wil kennismaken met de Buurderij, is op 9 februari   tussen 16u30 en 18u30 welkom op de proevertjesmarkt bij D’Haemer. Frank en Sam   Dehandschutter van feestzaal Krekelhof in Gooik laten zich inspireren om met   de aangeboden producten de bezoekers en geïnteresseerde klanten proevertjes   voor te schotelen. Vanaf 2 maart kan je dan je bestellingen wekelijks   afhalen. De eerste honderd klanten ontvangen die dag een Pajotse winkeltas.   Bovendien krijgen de eerste   25 klanten die vijf bestellingen van minstens 25 euro plaatsen het Pajotse   boek ‘Konijn met geuze’ cadeau. 
  
Online bestellen en betalen
 
Om te kunnen bestellen, moet je je eerst online als ‘buur’ registreren.   Ook betalen doe je online via het webplatform www.boerenenburen.be.
  
 
Thuis in het Pajottenland
 Katrien Meersseman van Pajottenland+: “De opstart van de Buurderij in Pepingen wordt gefinancierd via ‘Thuis in het Pajottenland’. Binnen dat project werkt Pajottenland+ voor de gemeenten Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik, Pepingen en Roosdaal   nieuwe initiatieven uit ter ondersteuning van de plattelandseconomie. De   betrokken producenten werken in de toekomst ook allemaal met het   Pajottenlandmerk.”

 

 

 

Luc Decrick, de burgemeester van Pepingen, feliciteerde Tom D’Haemer en het team van Pajottenland+ met het initiatief en merkte op dat er drie Pepingense families meewerken die al drie generaties in de landbouwsector actief zijn. “Er zit nog toekomst in de landbouw in het Pajottenland.” Pajottenland+voorzitter Michel Doomst is van mening dat samenwerking tussen Pajotse producenten voor hun bedrijf een meerwaarde oplevert. Samen met zachte recreatie en toerisme moet dit bijdragen tot de leefbaarheid in het Pajottenland.      

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019