03
jul

CD&V Gooik naar kiezer met voormalige Open VLD-lijsttrekker

 

Michel Doomst zal op 14 oktober CD&V Gooik opnieuw naar de gemeenteraadsverkiezingen leiden. Opmerkelijk is de tweede plaats van Christa Dermez, in 2012 nog lijsttrekker voor Open VLD. Opvallend zijn ook de vele nieuwe en jonge gezichten op de lijst.

We trekken in Gooik de kaart van de verjonging en de vernieuwing. Jonge enthousiaste mensen kansen geven is een wissel op de toekomst voor CD&V in Gooik. Ze brengen schwung in de gemeente en dat zal Gooik deugd doen”, zegt Jan Vanderhoeven, voorzitter van de Gooikse CD&V.

“Tien van de 21 kandidaten

nemen voor het eerst deel aan de verkiezingen. Die nieuwkomers krijgen ook een verkiesbare plaats. In de top tien staan vier nieuwe kandidaten. Een derde van de 21 kandidaten is een jongere. Bovendien hebben we ook verzekerd dat iedere deelgemeente goed vertegenwoordigd is. Dat moet leiden tot dynamische en levendige dorpskernen.”

Open VLD

Lijsttrekker wordt Michel Doomst, die al sinds 1988 burgemeester is in Gooik. Christa Dermez krijgt de tweede plaats. Dat is opvallend, want in 2012 kwam ze nog op met Open VLD.

“Met Christa kiezen we voor een sterke en enthousiaste vrouw die op een positieve manier aan Gooik wil werken”, zegt Vanderhoeven.

Derde op de lijst is schepen Simon De Boeck. Plaats vier is voorbehouden voor de achttienjarige studente Ellen Vereman uit Leerbeek. Schepenen Gunther De Wilde en Herman Anthoons staan op de plaatsen vijf en zes. Huidig OCMW-voorzitter Jan Depester duwt de lijst, voor fractieleider Lieven Krikillion op plaats 20 en gemeenteraadslid Christine Vankersschaever op plaats 19.

BIN

Opmerkelijk ook is de zeventiende plaats van schepen Inge Jacobs, die achteruit schoof om jongeren kansen te geven. Naast Ellen Vereman komt ook de achttienjarige Amber Gys voor het eerst op, samen met bezieler van het Buurt Informatie netwerk Pascal De Leener, voorzitter van de jeugdraad en het jeugdhuis Guuk Samuel Billens, OCMW-raadslid Jonas De Maeseneer, Elke Van Waeyenberghe uit Oetingen, Laura Timmermans uit Kester en Pascale Van Den Eeckhoudt-Meire uit Kester.

Nog op de lijst staan de huidige gemeenteraadsleden Luc De Doncker en Linda De Schutter en OCMW-raadslid Patrick Week. Plaats zestien op de lijst is nog niet ingevuld.

 

INgrid Depraetere - Het Nieuwsblad

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019