21
okt

Gooik denkt na over een Buurt Informatie Netwerk

 

De gemeente gaat op een bijeenkomst met de buurtcomités op 2 december peilen of er een draagvlak is voor een Buurt Informatie Netwerk.

Een BIN, of buurtinformatienetwerk, is een structurele samenwerking tussen buurtbewoners en politie, die elkaar op de hoogte houden van wat er gebeurt in de buurt. Die uitwisseling van informatie zorgt voor meer sociale controle en vergroot het veiligheidsgevoel.

Vorige weekend werden er een vijftal inbraken genoteerd in Gooik. “We zijn eigenlijk al een aantal weken aan het nadenken over een manier om informatie gemakkelijk uit te wissen. Het blijft me verbazen hoe die inbrekers te werk gaan. Het kan toch niet anders dan dat ze eerst op verkenning komen. We voelen aan dat er informatie moet kunnen uitgewisseld worden tussen de buurten en de politie. We gaan daarom met de buurten eens bekijken of er een bereidheid is tot mee werken en of we een werkbaar systeem kunnen vinden. Iemand stelde bijvoorbeeld al een app voor”, zegt burgemeester Michel Doomst.

De politie staat alvast positief. “We zullen wellicht met een proefproject beginnen. Ik blijf wel voorzichtig als het op resultaten aan komt maar niets doen is zeker geen optie”, aldus Doomst. Op de bijeenkomst van 2 december, die plaats heeft in De Cam, zal ook de buurtwerking van de jongste maanden geëvalueerd worden.

Op dit moment zijn er in de politiezone Pajottenland al BIN’s actief in Eizeringen en Pajottenland-Zuid (Galmaarden-Herne-Bever) en een BIN-Z voor de middenstand van Lennik.

Bron: Persinfo.org

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Binnenkort meer nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen

Agenda

zondag, 16 september 2018
zondag, 23 september 2018
zondag, 14 oktober 2018