12
dec

Gooik koopt Paddenbroek

 

Het heeft veel tijd en voorbereiding gekost,maar de gemeente Gooik heeft nu definitief samen met de Vlaamse Landmaatschappij het domein Paddenbroek in Gooik verworven. Op 4 jaar tijd zal het bedrag van de aankoop (520 .000 euro, waarvan  170.000 euro terugvloeit voor de renovatie) terug worden betaald aan VLM.

Hiermee kan de gemeente definitief werk maken van het project dat achter het gebouw zit: het landelijk karakter van Gooik, Kester, Oetingen, Leerbeek en Strijland voor eigen inwoners en bezoekers definitief verankeren. De nabijheid van de unieke Kesterheide maakt het mogelijk om de vijf fundamentele doelstellingen uit te werken: het natuurkader beleven, de landbouw in de streek sterker maken, de recreant het Pajottenland laten proeven, werken aan duurzame energie en tonen dat dit een open-ruimte parel in de Vlaamse Randregio is.

De gemeente zal in het beheer de ideeën van voormalig eigenaar Piet Chrispeels en de inzet van de huidige VZW respecteren in de nieuw op te bouwen beheersformule, met zorg voor het evenwicht van de 5 voormelde pijlers natuur, landbouw, recreatie, energie en Vlaams karakter.

Hoofdzaak en hoofdbedoeling blijft dat het voor de jonge inwoners een permanente  beleving van het plattelandskarakter van de gemeente mogelijk maakt: we wonen nog op “den buiten”en daar zijn we trots op.

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019