22
nov

Gooik trakteert afvalophalers

 

Naar aanleiding van de Week van de Afvalophalers trakteerde het gemeentebestuur de afvalophalers van Haviland op koffie en een mattentaartje.

“Deze mensen staan elke week in weer en wind paraat om het afval van de Gooikenaren op te halen”, zegt burgemeester Michel Doomst (CD&V). “Ook in Gooik krijgen ze af en toe verwijten van gehaaste bestuurders naar het hoofd geslingerd, omdat ze het verkeer zouden hinderen. Hun werk is bovendien niet zonder gevaar. Ze moeten namelijk heel vaak de straat oversteken en dat gaat niet altijd gemakkelijk. Het gemeentebestuur wilde hen daarom eens in de bloemetjes zetten. De vuilkarren maakten bijgevolg als verrassing een opmerkelijke stop voor het gemeentehuis.”

Gisteren waren elf ploegen van Haviland op pad in Gooik. Dat zijn in totaal 29 mensen, die restafval en pmd in de gemeente ophalen. Het was het ideale moment om zo veel mogelijk mensen van de traktatie te laten meegenieten. “We appreciëren dit initiatief”, zeggen de ophalers. “Het gebeurt niet elke dag dat mensen ons feliciteren met ons werk.”

Er werd afgesproken dat suggesties van de ophalers steeds welkom zijn om hun ophaalronden in Gooik veiliger en voor hen gemakkelijker te maken. (idh Het Nieuwsblad

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Binnenkort meer nieuws over de gemeenteraadsverkiezingen

Agenda

zondag, 16 september 2018
zondag, 23 september 2018
zondag, 14 oktober 2018