21
mrt

Gooikse gezichten vertellen over zichzelf

 

Karolien Van Bavegem trok met een notitieboekje en een fototoestel langs 26 interessante en gekende Gooikenaren om hun levensverhaal op te tekenen. Deze verhalen bundelde de Heemkundige Kring in het boek ‘Gooikse gezichten’.

“Gooik is een dorp vol interessante mensen. Mensen met vele talenten en bijzondere verhalen. Die verhalen van mensen hebben me altijd al mateloos geboeid. Ik vond het een leuk idee om ze op te tekenen en in boekvorm te gieten, zodat meer mensen ze kunnen lezen”, vertelt auteur Karolien Van Bavegem, die met ‘Gooikse Gezichten’ haar eerste boek ziet verschijnen.

“Neen, ik ben geen journalist, maar ik heb een gezonde portie nieuwsgierigheid en ik schrijf graag. Ik ben marketing manager en copywriter van beroep zodat ik professioneel al negen jaar bezig ben met teksten schrijven. Al is mensen interviewen nog wel iets anders. Dit boek maken, was voor mij een echte uitdaging, vooral ook omdat ik er mijn andere hobby, de fotografie, mee kon in betrekken. Van alle geïnterviewde mensen maakte ik ook de portretten die in het boek staan”, vertelt de Gooikse.

Nog geen vervolg

Wil je wel eens weten waarom Piet Chrispeels pastoor werd? Waar de groeven in het gezicht van burgemeester Michel Doomst vandaan komen? Wat de volgende jongensdroom van Koenraad Goddeau is na het Zomercafé? Of hoe Jos Sluys zijn carrière heeft uitgebouwd? Alle antwoorden ontdek je in het boek ‘Gooikse Gezichten’.

“Neen, 26 mensen vinden die wilden meewerken, dat was absoluut niet moeilijk. Er staan zowel jonge als oudere mensen in het boek. Ik heb nog tientallen namen op een lijstje staan die ooit nog wel eens in aanmerking komen. Maar plannen voor een vervolg zijn er niet meteen, gelet op de vele uren die er in kruipen”, lacht Van Bavegem. “Sommige interviews waren best wel verrassend. Zo had ik nooit gedacht dat Jos Sluys, eigenaar van kasteel Saffelberg, zo’n eenvoudige man was en Paul Dujardin, CEO van Bozar, zo’n vlotte prater.”

Het boek ‘Gooikse Gezichten’ wordt uitgegeven door de Heemkundige kring van Gooik. Het is de 38ste publicatie van deze kring. Het boek wordt officieel voorgesteld op zondag 26 maart om 10 uur in kasteel Saffelberg in de Oplombeekstraat in Gooik. Hier hangen ook de foto’s uit het boek en nog ander fotografisch werk van Karolien Van Bavegem. (idh)

Het boek telt 180 bladzijden en kost 15 euro voor niet-leden en 12,5 euro voor leden. Het boek is te koop bij de Heemkundige Kring zelf, in de Delhaize in Gooik en in Standaard Boekhandels in de regio

Ingrid Depraetere voor Het Nieuwsblad

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019