20
jan

Lokale producten staan centraal tijdens Bruegeljaar

 

Toerisme Pajottenland en Zennevallei heeft het programma voor het Bruegeljaar bekendgemaakt. De nadruk zal vooral op streekproducten liggen, maar ook een fietstocht mocht niet ontbreken.

In 2019 is het 450 jaar geleden dat de beroemde schilder overleed. Die ‘verjaardag’ wil geen enkele Vlaamse regio zomaar voorbij laten gaan. De Vlaamse overheid pakt bijvoorbeeld in het Limburgse Bokrijk uit met een grote expositie van de oude meester.

Maar ook in het Pajottenland, waar Bruegel heel wat inspiratie vond in de glooiende landschappen, wordt er werk van gemaakt. Zo zullen lokale producten in de kijker geplaatst worden, en staat er een fietstocht op het programma.

Zondagambassadeurs

”Bruegel haalde inspiratie voor zijn schilderijen in de rand rond Brussel”, vertelt Michel Doomst, voorzitter van streekvereniging PajottenlandPlus. “Onze regio mag dan ook niet ontbreken in dit feestjaar. We willen de plattelandseconomie versterken door een samenwerking op te zetten tussen de verschillende handelaars. Zo zullen er Zondagambassadeurs aangesteld worden. Elke zondag krijgt een bedrijf dan alle aandacht. Voorts organiseren we een recreatieve fietstocht doorheen onze mooie streek. Het is overigens niet de bedoeling om dat enkel in het Bruegeljaar te doen, maar om het initiatief ook in de daaropvolgende jaren door te trekken. We willen mensen uit België, maar ook uit de rest van de wereld naar het Pajottenland lokken.”

De eerste plannen liggen inmiddels op tafel, maar op details van het feestjaar is het nog enkele maanden wachten. (MEN) voor Het Laatste Nieuws

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019