15
mei

Minister opent nieuwe school De Oester

 

De kinderen van basisschool De Oester namen de voorbije maanden hun nieuwe schoolgebouw geleidelijk aan in gebruik. Zaterdag was het tijd voor de feestelijke opening in Strijland. Minister van Onderwijs Hilde Crevits kwam hiervoor naar Gooik.

De tweehonderd kinderen van basisschool De Oester, de leerkrachten en de buurtbewoners van Strijland maakten van de officiële opening een echt volksfeest. Buren hingen vlaggen aan de gevels, de scouts sjorden een grote toegangspoort die feestelijk werd versierd en de school organiseerde een Vlaamse kermis met allerlei volksspelen voor jong en oud. Het Gooikse dweilorkest de G-Bloezers en Theater Ja-Ja zorgden voor de ambiance. De gemeente trakteerde op een receptie. Voor velen was het de eerste keer dat ze ook een blik konden werpen in de nieuwe klaslokalen die hier in anderhalf jaar tijd werden neergezet achter de oude school langs de Strijlandstraat.

Vijf sterren

“Deze vernieuwing was echt wel nodig, want onze oude school was tot op de draad versleten”, aldus directrice Conny Struelens. “Sinds enkele weken is iedereen verhuisd naar de nieuwe school. Het was een huzarenstukje om alles rond te krijgen. Maar met vele helpende handen is het gelukt. Het team is bijzonder blij: hier kunnen onze kinderen op een eigentijdse manier les volgen. Voor het eerst telt Strijland meer dan tweehonderd leerlingen.”

Burgemeester Michel Doomst zag af van een klassieke speech en bracht met een meezingliedje een ode aan de nieuwe school. Hij begeleidde zichzelf hierbij op zijn accordeon. Het schepencollege van Gooik had de school in ware Fata Morgana-stijl in een videoboodschap voor vijf uitdagingen gesteld. De kinderen moesten voor vijfhonderd mensen een fijne attentie knutselen, een triomfboog plaatsen, een groot kunstwerk maken en de opening moest ook een culinair feestje worden met hapjes en drankjes. De Oester haalde zonder problemen de vijf sterren binnen. Ze krijgen een ereplaatsje in de school.

Sloop oude school

Tot slot mocht minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) de school officieel openen. “In deze nieuwe school werd 3 miljoen euro geïnvesteerd, waarvan Vlaanderen 80% betaalde. Eind april keurden we nog eens een budget van ruim 2 miljoen euro goed voor de bouw van een nieuwe school in Oetingen. Op die manier vloeit er heel wat geld naar het onderwijs in Gooik”, aldus de minister. “En dat is zeker terecht in een warm dorp waar iedereen voor elkaar zorgt en de school een belangrijke sociale rol vervult.”

Toch zijn alle werken op de campus van De Oester nog niet achter de rug. Zo wordt tijdens de zomervakantie de oude school langs de straatkant gesloopt. Hier komt een ruimte waar ouders hun kinderen op een veilige manier kunnen afzetten en oppikken. Het oude schoolmateriaal dat nog in de oude school stond, werd geveild op een afscheidsfuif. De opbrengst gaat naar de aankoop van nieuw materiaal.

Ingrid Depraetere - Het Nieuwsblad

Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019