30
dec

Mobiele camera tegen sluikstorters

 

Het gemeentebestuur wil een camera aankopen om sluikstorters in Gooik op heterdaad te kunnen betrappen. Het gaat om een investering van zo'n 10.000 euro.

"We krijgen in Gooik steeds vaker te maken met sluikstorters”, aldus burgemeester Michel Doomst (CD&V). “Daarom hebben we beslist om een verplaatsbare camera aan te kopen.” Bedoeling is om die op gevoelige locaties te posteren. Dat kan langs de openbare weg zijn, maar ook aan bijvoorbeeld de begraafplaatsen. De kans is trouwens zeer reëel dat de camera daar ingezet zal worden. “Onlangs kregen we de melding dat onbekenden bloemen hadden gestolen op het kerkhof van Gooik”, zegt schepen Herman Anthoons (CD&V).

Politiecamera

De politie van de zone Pajottenland, waar Gooik deel van uitmaakt, heeft ook plannen om zo’n verplaatsbare camera aan te kopen. Die zal dan wel in zes gemeenten ingezet worden, terwijl Gooik met de eigen camera het eigen grondgebied in de gaten kan houden. Indien er overtredingen vastgesteld worden, zal de politie uiteraard wel bij de zaak betrokken worden.

(MCT) voor Het Laatste Nieuws

Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019