03
feb

Nog steeds geen rechtstreekse verbinding

 

Vanuit het Pajottenland is er geen enkele rechtstreekse busverbinding naar een ziekenhuis in de regio. Uit een parlementaire vraag van Michel Doomst (CD&V) blijkt dat probleem ook moeilijk op te lossen.

'Als we over een rechtstreekse busverbinding spreken, kijken we meestal naar lijn 153 die Ninove over Halle met Anderlecht verbindt', zegt Michel Doomst. 'Er werd voorgesteld om het ziekenhuis van Halle als halte aan te doen, maar nu blijkt uit het antwoord van minister Ben Weyts (N-VA) dat dit onmogelijk is. Volgens de minister gaat het om een verbindende streeklijn tussen kleinstedelijke gebieden. Deze lijn vormt dus de ruggengraat van het openbaar vervoernetwerk in het landelijke deel van het Pajottenland. Even een lus maken langs de ingang van het ziekenhuis zou een te grote impact hebben op de rijtijd op deze lijn.'

Doomst stipt aan dat mensen die de bus wensen te nemen tot aan de ingang van het ziekenhuis van Halle dat kunnen, maar dat zij moeten afstappen aan het kruispunt met de N6. 'Daar kunnen ze dan twintig minuten later de bus nemen tot aan het ziekenhuis', zegt Doomst. 'Halle wil maatregelen nemen om de overstap comfortabeler te maken, maar er wordt gewacht op het Gewest. Al meerdere malen werd aan het Agentschap Wegen en Verkeer gevraagd om zebrapaden te voorzien, maar tot op vandaag werd hier geen gevolg aan gegeven.'  (lsg)

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019