12
mrt

renovatie kasteel Ter Rijst

 

Er lopen momenteel verkennende gesprekken over de renovatie van kasteel Ter Rijst. Die werken zouden volgens het Agentschap Natuur en Bos (ANB) zo'n zes miljoen euro kosten.

Ter Rijst is een kasteeldomein in de Pepingse deelgemeente Heikruis. Het park is op zich al vijftig hectare groot, met daar nog eens een bos van 28 hectare bij. De Vlaamse overheid bezit het domein al sinds 1981, maar een echte functie kreeg het nooit. Vlaams parlementslid Michel Doomst (CD&V) wil dat daar nu verandering in komt, net als Vlaams minister van de Vlaamse Rand Ben Weyts (N-VA).

"Eind vorig jaar vonden er verkennende gesprekken plaats tussen het ANB, Onroerend Erfgoed en Toerisme Vlaanderen", zegt Weyts. "Volgens het ANB zullen de restauratiekosten oplopen tot meer dan zes miljoen euro, oftewel twee miljoen meer dan gedacht." Het ANB wil zelf twee miljoen euro ter beschikking stellen, het Vlaams departement cultuur 2,6 miljoen euro. "Het ANB zal een bouwdossier opstarten en proberen om nog enkele geldschieters te vinden", klinkt het. "Toerisme Vlaanderen is niet meteen bereid om een subsidie te verlenen. Vanuit toeristisch oogpunt kan de vraag gesteld worden of men niet beter een project realiseert dat economisch zelfbedruipend is."

Doomst is ontgoocheld over de weigering van Toerisme Vlaanderen, maar hoopt dat het ANB het dossier toch nog op de rails krijgt. (MEN) Het Laatste Nieuws - 12 maart

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Nieuwjaarsreceptie CD&V Gooik
Krekelhof
vrijdag 19 januari 2017

Agenda

vrijdag, 19 januari 2018
maandag, 18 december 2017
zondag, 14 januari 2018