05
jul

Rotonde heraangelegd met bij-vriendelijke planten

 

De werkgroep BIJ-EEN uit Gooik heeft in samenspraak met de gemeente een volledig nieuwe beplanting laten aanleggen ter hoogte van de rotonde in Gooik. Er werden alleen planten geplaatst waar bijen verzot op zijn, dit ter ondersteuning van de bijen populatie.

Nog maar pas kreeg de Werkgroep BIJ-EEN van de provincie Vlaams-Brabant een subsidie van 14.000 euro. De gemeente helpt hen nu ook bij de verwezenlijking van een nieuw project namelijk door de beplanting van de rotonde met de drie hamertjes bijvriendelijk te maken.

"Vroeger moest het gemeentepersoneel verschillende keren per jaar een nieuwe beplanting aanbrengen ter hoogte van deze rotonde", legt schepen Simon De Boeck(CD&V) uit. Op vraag van de Werkgroep stapten ze daar nu van af en gingen resoluut voor het plaatsen van vaste planten. En er werd speciaal gekozen voor planten zoals leverkruid, vrouwenmantel of duizendknoop waar bijen gek op zijn.

"Dat kost ons wel wat geld die vaste planten, maar op termijn sparen wij toch nog geld uit, omdat ons gemeentepersoneel niet telkens opnieuw andere plantjes moet planten", verduidelijkt burgemeester Michel Doomst (CD&V). Stijn Heylens en Gert-Jan Staelens van de Werkgroep BIJ-EEN waren in ieder geval blij met deze beplanting. (MCT voor Het Laatste Nieuws))

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Eetfestijn CD&V Gooik
Edele Brabant
4-5-6-7 mei 2018

Agenda

zaterdag, 26 mei 2018
zondag, 27 mei 2018
zondag, 10 juni 2018