10
jan

Senioren op overwinningsrit van Gooik naar Halle

 

Een echte overwinning werd de eerste rit van lijn 153 van Leerbeek naar het Sint-Mariaziekenhuis. Met muziek en gezang. Twee jaar actie bij De Lijn werd zo met succes afgerond

Twee jaar lang vroegen senioren uit het Pajottenland om een betere busverbinding met het Sint-Mariaziekenhuis in Halle. Ze waren het beu dat de bussen voor het ziekenhuis stopten op de drukke August Demaeghtlaan in Halle, waarna de ziekenhuisbezoekers nog een eindje te voet moesten, wat voor zieke en oudere mensen niet altijd evident is.

Nieuwe regeling

“Het bewijs is andermaal geleverd dat de aanhouder wint”, glundert Maurice Sirjacobs, voorzitter van de Gooikse seniorenraad. “Vanaf vandaag paste De Lijn zijn dienstverlening voor het Pajottenland aan en hierin werd onze vraag opgenomen. Voortaan kan men vanuit Leerbeek met bus 153 twee keer per dag tot aan de ingang van het Sint-Mariaziekenhuis in Halle rijden.”

“Alles kwam in een stroomversnelling toen minister van Verkeer Ben Weyts (N-VA) te kennen gaf dat er voor kleinere ingrepen op bestaande buslijnen wel mogelijkheden waren. We hebben ons dat geen twee keer laten zeggen en meteen alle betrokken burgemeesters, de directie van het ziekenhuis en De Lijn samen rond de tafel gebracht. Met het gekende positieve resultaat”, aldus Maurice Sirjacobs.

Ook voor het ziekenhuis zelf is de nieuwe busregeling een goede zaak. “Wij willen als regionaal ziekenhuis graag onze rol ten volle opnemen om in de regio basiszorg te voorzien. Hoe bereikbaarder we zijn, hoe beter”, zegt medisch directeur Elke Haest. Michel Doomst, burgemeester van Gooik, noemde de extra bussen een bijkomende troef voor het Pajottenland.

En die overwinning moest uiteraard gevierd worden. Een delegatie van de Gooikse seniorenraad nam gisteren in Leerbeek om 14 uur de allereerste bus die aan het ziekenhuis in Halle stopte.

Ambiance

Ook burgemeester Doomst reisde mee met zijn accordeon, zodat ambiance op de eerste rit verzekerd was. In Halle stonden de collega’s van de seniorenraden van Halle, Pepingen en Beersel hen op te wachten.

Vanaf nu neemt de seniorenraad van Halle nog een andere deelactie op zich. Zo vertrekt deze week een brief met een officiële vraag aan het Halse stadsbestuur om op de August Demaeghtlaan ter hoogte van Brantano een zebrapad te voorzien . (idh)

Ingrid Depraetere - Het Nieuwsblad

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019