15
mei

Sportbasisschool De Oester

 

Met een slag op de gong is De Oester afgelopen weekend officieel geopend. De sportbasisschool is meteen ook een ‘vijfsterrenschool’.

Het gemeentebestuur daagde de school voor de gelegenheid Fata Morgana-gewijs uit om vijf sterren binnen te halen. Zo moesten er minstens 500 mensen naar de school komen, maar dat werden er uiteindelijk 541, zonder de 206 leerlingen. Verder moesten ze een triomfboog maken, een Vlaamse kermis organiseren, een levensgroot kunstwerk maken en ervoor zorgen dat het voor iedereen op culinair vlak een feest werd.

Accordeon

Voor burgemeester Michel Doomst (CD&V) wachtte er nog een speciale opdracht, want hij moest een muzikale toespraak geven. Dat bleek voor zanger Michel en zijn accordeon geen enkel probleem. “Ik ken weinig gemeenten met zo’n muzikale burgemeester”, lachte een verbaasde minister van Onderwijs Hilde Crevits. Directeur Conny Stuckens bedankte alle leerkrachten en vrijwilligers die ervoor gezorgd hadden dat al het materiaal van de oude school naar de nieuwe werd gebracht. Nadien kreeg de school haar vijf sterren, want alle opdrachten werden vervuld.

”Deze school heeft 3 miljoen euro gekost, waarvan 80% gedragen wordt door het Vlaams Gewest. Hiermee investeren we in kinderen en zij zijn onze toekomst”, aldus de minister. Nadien mocht ze samen met Daan op een gong slaan om zo het gebouw plechtig te openen.

(MCT) - Het Laatste Nieuws

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019