25
aug

Vanavond ligt deze school tegen de vlakte

 

Arbeiders hebben deze week het oude schoolgebouw van Strijland leeggehaald. Vanavond moet alles tegen de vlakte liggen.

Sportbasisschool De Oester mocht enige tijd geleden het nieuwe schoolgebouw plechtig laten openen door minister Hilde Crevits. Tijd dus om het oude gebouw af te breken. Enkele weken geleden werd er nog een grote uitverkoop georganiseerd, waar je zelfs de voordeur voor een prijsje op de kop kon tikken.

”Eens het oude gebouw gesloopt is, zullen we op de vrijgekomen grond een functionele parking aanleggen met de nodige groene elementen”, zegt burgemeester Michel Doomst (CD&V). “Voorts komt er ook nog een kiss&ride-zone. Die moet de drukte bij het in- en uitgaan van de school in de Strijlandstraat mee opvangen.”

Emotioneel

De sloop van het gebouw is voor Doomst ook een emotionele gebeurtenis. “Ik heb er meer dan 25 jaar elke derde donderdag van de maand een zitdag gehouden”, legt hij uit. “Inwoners konden toen hun problemen voorleggen. Dat het gebouw nu verdwijnt, doet natuurlijk iets met je.” Al heeft Doomst wel werk gemaakt van de nodige herinneringen. Zo ging hij vorige week nog snel enkele foto’s nemen van het pand.

(MCT) - Het Laatste Nieuws

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019