20
feb

Ver-dorpen

 

Mocht ik over een "Couck-ig" budget beschikken dan zou ik graag de buitenkant en de binnenkant van Gooik, Kester, Leerbeek, Oetingen en Strijland nog fraaier maken dan het al is. Ik zou Paddenbroek afwerken omdat het een laboratorium van de prachtige open ruimte moet worden. Elk kind moet elk jaar in de lagere school proeven van "den buiten".

Met hetzelfde toverbudget zou ik ook alle dorpskeren een impuls geven; in het voorjaar zal die droom op kijktorens in elke deelgemeente te zien zijn. Ver-dorpen is de remedie om de verstedelijking tegen te gaan. Zoals in Strijland moet elk dorp zijn school hebben. Dat is de kweekvijver voor het gemeenschapsleven van morgen. Die scholen zou ik er nu al overal bouwen. Bovendien nog meer groen en minder auto's door overal sterparkings aan te leggen. De huidge parochielokalen zou ik ombouwen en verfraaien naar dorpshuizen waar elke inwoner wekelijks voor heel wat activiteiten terecht kan. Ongetwijfeld zal dit ook horeca en kleinhandel aantrekken.

En ik zou ook voor elke inwoner een iphone kopen met een dagelijkse meetknop van tevredenheid. Zo zou ik 's avonds makkelijker indommelen als ik weet de de meerderheid van de bevolking ook tevreden dromenland is ingestapt.

 

(Deze Week - 14/02 - 20/02/2018).

Categorie: 
Tags: 
Bestand: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019