14
dec

Vernieuwing Paddenbroek start volgend jaar

 

De gemeente Gooik heeft het licht op groen gezet voor de vernieuwing van plattelandscentrum Paddenbroek. Intercommunale Haviland kreeg al de opdracht om met de ruwbouwwerken te starten, iets wat wellicht voor 2018 is.

De hoofdwoning van Paddenbroek, die er vandaag nog altijd staat, werd in 1927 gebouwd. De schuur en andere bijgebouwen kwamen er in 1937. Pas in die periode werd het dus een volwaardige vierkantshoeve met binnenplaats. In 2014 werd het geheel eigendom van de gemeente Gooik, en die heeft nu al even vernieuwingsplannen.

Concreet zal de hoeve volgend jaar ontmanteld worden, waarna er een glazen constructie over geplaatst wordt. Enkele boxen binnen de oude ruwbouw worden dan optimaal geïsoleerd, om dan als kantoor- of atelierruimte gebruikt te worden. “We richten eveneens een polyvalente ruimte, vergaderzalen, een keuken en een sanitair blok in”, zegt burgemeester Michel Doomst (CD&V). “Het glazen dak zal uitgerust worden met vierhonderd zonnepanelen.” Voorts komt er een wandelcafé dat voornamelijk tijdens weekends open zal zijn.

1 miljoen euro

De werken zullen een jaar in beslag nemen en hebben een prijskaartje van bijna 1 miljoen euro. De gemeente kan wel op subsidies van het Plattelandsfonds rekenen, goed voor 543.000 euro. Gemeenteraadslid Kristoff Hemelinckx (N-VA) vindt de kosten evenwel nog te buitensporig.

(MCT) voor Het Laatste Nieuws

Categorie: 
Tags: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019