22
mrt

We moeten onze Pajotse troeven uitspelen

 

Pajottenland+ organiseert de Bruegelse heksen- en hapjestocht op 24 maart in het kader van het Leaderproject Thuis in het Pajottenland en promoot zo Pajotse producten. “We haalden onze inspiratie bij de Makrallen, die in Bever het meest als streekeigen identiteit worden gezien. Heksen kan je dan weer linken aan het donker: het einde van de winter en het begin van de lente. Die nacht verandert ook het uur”, zegt Jos Huwaert.

De ideale activiteit in aanloop naar het Bruegeljaar. “Het Pajottenland en Bruegel zijn nu eenmaal niet los te koppelen van elkaar en daarom moeten we tijdens dat jaar onze troeven, waaronder onze Pajotse producten, in de kijker plaatsen”, zegt Michel Doomst, voorzitter van Pajottenland+. Werner Godfroid van de Makrallen vult aan: “Bruegel was trouwens de eerste die de heksen heeft getekend als vliegende wezens op een bezem. Ons embleem is dus rechtstreeks gelinkt aan Bruegel.”

De begeleidde lampionnenwandeling van drie kilometer start op drie tijdstippen en stopt bij drie ambassadeurs van Pajotse streekproducten. Afspraak aan het Makrallenlokaal op de Plaats in Bever voor vertrek om 18, 19 en 20 uur om nadien een tussenstop te maken aan de Fruitburght voor een glas fruitsap en roep van de Gooikse belleman en in de Beverse Kaashoeve voor een croque monsieur. Van daaruit wordt met de bus gereden naar de Kunsthoeve voor wat kunstverhalen, muziek, een hapje en drankje.

“Dit soort activiteiten moet producten van het Pajottenland meer in de kijker brengen. Door de producent zelf te betrekken, brengen we de consument ook korter bij”, vertelt Katrien Meersseman, projectcoördinator bij Pajottenland+.

INFO: Inschrijven voor de tocht is verplicht via www.pajottenland.be voor zes euro voor de volwassenen en vier euro voor kinderen onder 12 jaar. Vanuit De Kunsthoeve is ook busvervoer voorzien

Elke Meert voor Het Nieuwsblad

Categorie: 

Volg mij ook via

Tweets van Michel

event in de kijker

Lente eetfestijn

10 - 11 - 12 -13 mei

 

zaal Edele Brabant

Agenda

zaterdag, 23 februari 2019
zondag, 12 mei 2019
zondag, 26 mei 2019